Konfigurácia programu

Opakujúce sa výdavky

Posledná aktualizácia: 08.11.2023


Rovnako ako pri predajných faktúrach môžete tiež použiť funkciu pravidelných faktúr na strane výdavkov.

Ak chcete, aby sa výdavky zobrazovali automaticky každý mesiac, otvorte ho a kliknite na Viac možnosti > Nastavte pravidelné faktúry.





V ďalšom kroku prejdeme do formulára vytvorenie pravidelnej faktúry pre túto výdavkovú faktúru. Na začiatku definujeme popis daného fakturačného cyklu. Do popisu môžeme zahrnúť typ výdaja, ktorý je cyklický, alebo názov predávajúceho, ktorý s nami spolupracuje.

Pozor! Cykly dokumentov je možné triediť podľa popisu každého cyklu v abecednom poradí. Doteraz boli zobrazované v poradí, v akom boli v systéme vytvorené.



Vidíme, že typ opakovaného dokladu bol automaticky priradený ako Výdavky a do poľa Na základe faktúry bolo vyplnené číslo výdaja, ktoré sme použili na vytvorenie cyklu.

Potom tu zadajte dátum začatia fakturačného cyklu a definujte časový interval pre vystavovanie faktúr v cykle.

Výberom voľby "Vystavujte iba v pracovné dni" sa vygenerujú faktúry iba v pracovné dni, pri dátume vystavenia sobota alebo nedeľa program vystaví faktúru o deň alebo dva neskôr.

Po zvolení nižšie uvedenej možnosti budete môcť pri každej novo vytvorenej faktúre v tomto cykle zadať e-mailovú adresu zákazníka.

V prípade výdavkových faktúr táto možnosť nie je potrebná, pretože faktúru na takéto údaje sme už od zákazníka dostali.


Iba rok a mesiac v deň predaja - V poli Dátum predaja na faktúre sa dátum skladá iba z mesiaca, v ktorom je možné transakciu vykonať.

Posledný deň v mesiaci v deň predaja - V poli Dátum predaja na faktúre je konkrétny dátum, ktorý je dátumom ukončenia predaja.

Dôležitou možnosťou je pole Fakturáciu ukončiť k... Najlepšie je nastaviť ho tesne pred alebo po ďalšom cykle generovaným programom.

Pozor! Pokiaľ do tohto poľa nezadáme dátum a úplne zakážeme možnosť opakujúcich sa faktúr, faktúry budú naďalej vystavované.

K vytvorenému cyklu faktúr môžete pridať komentár.

Po nakonfigurovaní takého cyklu faktúr si môžete skontrolovať jeho základné parametre a zoznam faktúr, ktoré boli na základe tohto cyklu vystavené.

Späť


Komentáre

Pridať komentár