Nastavenie faktúr

Ručné prepájanie platieb a faktúr v systéme

Posledná aktualizácia: 14.11.2023


Keď máme naimportované alebo ručne zadané platby v systéme, ale nie sú prepojené s faktúrami, môžeme ich sami prepojiť.

Automatické prepojenie


Môžeme to urobiť z úrovne zoznamu platieb pomocou zeleného tlačidla Spojiť.


po%C5%82%C4%85czenie p%C5%82atno%C5%9Bci

Po kliknutí na tlačidlo, pokiaľ sa systém predtým nepokúsil platby prepojiť, sa systém automaticky pokúsi platbu zlúčiť tak, že vyhľadá faktúru, ktorej číslo sa objaví v popise platby (ako jedno zo slov, napr. "platba za faktúru E03 a E01") a s rovnakou čiastkou a menou, akú platbu.

Pokiaľ sa systém už skôr pokúšal spojiť s faktúrou (ale nepodarilo sa ju nájsť), objaví sa okno, v ktorom je potrebné zadať číslo faktúry, ktorá má byť prepojená. Pokiaľ kliknete na Storno, systém sa automaticky pokúsi nájsť faktúru.

Spojenie platieb je možné tiež vykonať kombináciou jednotlivých platieb a faktúr z úrovne editácie danej platby.

Na to slúži tlačidlo Spojiť s faktúrou.



po%C5%82%C4%85czenie p%C5%82atno%C5%9Bci z poziomu edycji p%C5%82atno%C5%9Bci

Odkaz na faktúru (v zobrazení úprav platieb) – sa vždy pokúsi automaticky prepojiť.
 

Ručné prepojenie


V hornej časti platobného formulára je tiež vyhľadávač faktúr, vďaka ktorému môžete ručne označiť faktúru, ku ktorej sa má platba vzťahovať (a mena alebo čiastka sa potom nemusí zhodovať).


wyszukiwarka faktur do po%C5%82%C4%85czenia

  Hľadajte tiež zaplatené dokumenty


V poslednej dobe systém zo zoznamu pomocníkov vynecháva zaplatené faktúry. Zoznam obsahuje neuhradené alebo čiastočne uhradené faktúry.

Ak však chcete mať celý zoznam faktúr spolu s tými zaplatenými, použite okno Hľadať aj zaplatené.

wyszukaj te%C5%BC op%C5%82acone faktury



Ak však chcete zo zoznamu platieb vyfiltrovať tie, ktoré ešte neboli nadviazané na žiadny účtovný doklad, vyberte z ľavého panela filtrovania okno na kontrolu a použite tlačidlo Hľadať.
 

Platba, faktúra a mena

 

Ak bola platba vytvorená v inej mene, než je hlavná mena faktúry, s ktorou je prepojená, potom v náhľade tejto platby v zátvorke dôjde k prepočtu na hlavnú menu tejto faktúry. Po odpojení platby od tejto faktúry sa konverzia znovu objaví. V prípade spojenia platieb a faktúr, pri ktorých sa líšia hlavné meny, sa v činnostiach súvisiacich s dokladom pod náhľadom faktúry pri platbe objavia informácie o kurze, ktorým bola platba prepočítaná. Navyše pri poslednej pridanej platbe budú aktivity dokladu obsahovať informáciu o výške preplatku alebo nedoplatku, pokiaľ sa čiastka platby nezhoduje s čiastkou faktúry.


Späť


Komentáre

Pridať komentár