Nastavenie faktúr

Produkty na prijatých faktúrach - na faktúre sa môžu zobraziť iba produkty ktoré boli predtým pridané do databázy

Posledná aktualizácia: 03.05.2024


Jedným zo spôsobov, ako pridať produkty do databázy v systéme, je pridať ich priamo z predajnej alebo nákupnej faktúry. Jednoduchá je aj deaktivácia možnosti pridávania produktov z faktúry do databázy.

Veľmi zaujímavou možnosťou je posledná možnosť v ponuke Produkty na prijatých faktúrach "na faktúre sa môžu zobraziť iba produkty ktoré boli predtým pridané do databázy".
Možnosť sa nachádza v záložke Nastavenia > Nastavenia účtu > Konfigurácia > Produkty > Produkty na faktúre.



Produkty na prijatych fakturach

Ako táto funkcia funguje?


Po zvolení spomínanej funkcie a uložení zmien systém pri vystavení nového dokladu umožní do formulára pridať iba tie produkty, ktoré boli predtým pridané do databázy produktov. Funkcia sa môže zdať čiastočne zhodná so zabezpečením skladu Neumožňuje predávať produkty, ktoré nie sú na sklade, pretože pri zvolení jednej alebo druhej možnosti po zadaní produktu na faktúru, pri ukladaní dokumentu sa môže zobraziť nasledujúca správa: Prosíme opravte údaje

Upozorňujeme však, že obe možnosti sa týkajú rôznych vecí:
  • Nepovoľujte predaj produktov, ktoré nie sú skladom – neumožní vám predať produkt, ktorý je pridaný na sklad a jeho stav je identifikovaný ako nula.
  • Na faktúru je možné umiestniť iba produkty skôr pridané do databázy produktov - program vám umožní schváliť produkt na formulári faktúry iba v prípade, že už existuje v databáze produktov. Avšak aj pri voľbe Nepovoliť predaj produktov, ktoré nie sú na skladoch vybrané v nastavení skladu a vypnuté, je možné na faktúru umiestniť iba produkty skôr pridané do databázy produktov, systém vám umožní pridať produkt, ktorý nie je v databáze produktov, pretože program ešte nemôže skontrolovať, či je jeho stav nula.

 

Späť


Komentáre

Pridať komentár