Vzhľad faktúry

Dátum vydania vo formulári na vytvorenie faktúry

Posledná aktualizácia: 15.10.2024


Dátum vydania pri čísle dokladu je základným prvkom správne vystavenej faktúry. Prideľuje ju systém automaticky, podľa dátumu vytvorenia faktúry, možno ju však upraviť a nastaviť aj ručne. Z tohto záznamu sa dozviete, kde je vo formulári na vytvorenie dokladu k dispozícii pole Dátum vydania, čo ovplyvňuje a ako tento dátum ručne zmeniť.

Dátum vydania vo formulári na vytvorenie faktúry

Pole Dátum vydania sa nachádza úplne hore vo formulári pre vytvorenie nového dokladu. Systém ju vyplní automaticky na základe dátumu vytvorenia faktúry. Pri pridávaní dokladu na váš účet je už pole Dátum vydania vyplnené automaticky.

Datum vydania


Dátum vystavenia ovplyvňuje číslo pridelené dokladu.

Pokiaľ používate mesačné číslovanie a faktúru ste vytvorili napr. v októbri a následne doklad upravíte a zmeníte dátum vystavenia na iný mesiac, systém automaticky zmení aj číslo dokladu. Pokiaľ je číslovanie dokladov v danom mesiaci narušené, oplatí sa skontrolovať, či doklad nebol editovaný a nie je v systéme dostupný pod iným číslom.

Ako zmeniť dátum vydania dokladu?

Dátum vydania môžete zmeniť ručne. Stačí pri vytváraní alebo úprave dokladu kliknúť na pole Dátum vydania. Systém zobrazí kalendár, pomocou ktorého môžete vybrať dátum, ktorý má byť na dokumente viditeľný.

Datum vydania zmena rucne

Zmenou dátumu vydania sa zmení aj dátum predaja. Dátum predaja však nemusí byť zhodný s dátumom vydania. Pre zmenu dátumu predaja, rovnako ako v prípade dátumu vydania, kliknite na vyhradené políčko a pomocou zobrazeného kalendára vyberte rok, mesiac a deň.


 

Späť


Komentáre

Pridať komentár